Cataluña: Independientes de la realidad

21.09.2012

El viernes 21 de septiembre a las 21.15 horas, Dossier Telemadrid: 30 Minutos: 'Cataluña, independientes de la realidad'.

Diada del 11 de septiembre de 2012. El lema 'Cataluña, nuevo Estado de Europa' congrega a una multitud de entre 1.500.000 y 600.000 personas, según las fuentes consultadas.

Las palabras del Presidente de la Generalitat Artur Mas previas a su reunión en Moncloa con el Presidente del Gobierno Mariano Rajoy no dejaban lugar a dudas: 'o hay Pacto Fiscal para Cataluña o el camino hacia la libertad está abierto'.

60 ComentariosEscribe tu comentario¿Quieres participar?
 • Este reportaje es un insulto al periodismo y a la inteligencia humana!
  30.09.2012
 • telemadrid da mucha pena
  30.09.2012
 • venga, hasta luego.
  29.09.2012
 • Patético reportaje y además solo alimenta a las personas que no tienen ni idea de SER CATALANES. No me considero independentista, solo pido lo que es mio y sin mentiras. Preguntar o indagar, que pagamos en impuestos... QUE COSTE TIENE SER CATALÁN? Con mucho sudor y esfuerzo!! y no quiero decir con esto, que seamos lo únicos.. A veces pienso que por desgracia, para el resto de España.. SOY CATALANA, luchadora hasta la médula. Poneros en el lugar de una familia que tiene una buena economia y no importa regalar o ceder su dinero para facilitarle la vida a otros... pero en el momento que en esa familia su situacion cambia y tienen que sobrevivir, lógicamente no podrá seguir ayudando, porque LO NECESITA!
  27.09.2012
 • Como madrileño y periodista me averguenzo de este reportaje que sin duda es para un público que no da más de si.Una persona cón dos dedos de frente sabria que en un reportaje se tienen que ver las dos partes del tema y contrastar opinionés, pero claro en teleespe que es la televisión más manipulada y dedicada a gente cón poca cultura democratica pues puedes ver cosas tan esperpenticas como esta.Hace un tiempo vi el reportaje que hizo Tv3 " Adeu Espanya " y aúnque era algo tendencioso al menos ponian opiniones de las dos partes , pero es que este roza lo absurdo.Que pena de dinero malgastado
  24.09.2012
 • Estoy de acuerdo con el reportaje. Soy catalán y la mayor parte no somos como los energúmenos que escriben por aquí diciendo que hablan en nombre de todos los catalanes. Saludos.
  22.09.2012
 • Telemadrid: gran fabrica de idependentistas. gracias, y además gratis, si es que lo teneis todo.
  22.09.2012
 • Desde aquí quiero animar a tdo el mundo, y digo TODO el mundo,a dejar de leer prensa que se publique en España (considerando que Catalunya es todavia parte de España) y centrarse solamente en la prensa internacional, que no está manipulada por ninguno de los dos lados. A partir de ahí, que cada cual saque sus propias conclusiones!
  22.09.2012
 • Tornam a la independència, que és d'on venim... O, millor: deixam enrera la dependència. La dependència que va començar un dia de 1716, quan tots els regnes de la Corona d'Aragó (aragonesos i catalans) vàrem perdre les institucions, i la caixa, per la força de les armes castellanes i franceses. La repressió i les humilicions foren terribles. La memòria sempre. El malson "España" ha durat 300 anys. Ens repararan ara els castellans/espanyols dels mals infligits? Ens retornaran els nostres diners de tants anys? Ens demanaran perdó? Compensaran les vexacions que hem hagut de patir per usar la nostra llengua i ser qui som? Pagaran per la insolència d'haver comandant a ca nostra des de fora amb les seves lleis? Ens retornaran els fills que s'emportaren per les seves guerres? Es disculparan per la castellanització i espanyolització d'aquests 300 anys? Conde-duques, Felipes Vs, Esparteros, Cánovas del Castillo, Primos de Rivera, Francos, Rajoys... Perquè hem hagut d'aguantar tot això? On té la fàbrica de l'odi i de la mort Castella? I perquè? Ho han esbrinat els seus historiadors? Els hem volgut catalanitzar, nosaltres? Hem imposat el català únic oficial arreu a Castella? Ho vàrem voler fer mai, nosaltres, una cosa així? I per les armes? Potser siguin preguntes sense resposta i ara ja no s'hi valgui. Però...hauríem de voler també, nosaltres, els catalans, durant 300 anys, fins l'any 2.312, posem, fer el que ens han fet ells a nosaltres? Avui recuperam les llibertats pacíficament i democràtica. Donem gràcies a Déu i als amics i familiars de poder-ho veure, i tinguem un record pels nostres avantpassats que es mantigueren ferms en l'ús de la llengua i les tradicions, i en la feina de cada dia, i en el record de la nostra grandesa passada i de les nostres batalles perdudes i en el somni d'un futur de plenitud. Sense la seva resistència nosaltres no seríem aquí. Finalment ha resultat, ara ho sabem, que en la derrota hem estat forts. I efectivament, resistir era vèncer. Ara ho sabem. Podem estar orgullosos del nostre poble. No ens havien vençut. Faltava una darrera batalla, que hem viscut. Ara el que cal és treballar més que mai per donar exemple de bona feina i solidaritat en el món. Endavant ! //*//
  22.09.2012
 • Això es diu una resposta amb seny :30.000 mil granades contra una població de 17l4,Barcelona, d'uns 30.000 habitants poc més de 3000 soldats de sometens assetjats durant l3 messos per infants francesos i castellans (tanta mania que el hi tenen)un eixercit de 50.000 infants igualment a Girona Valencia anys abans vic etc etc ..... Bombardejos sistematics cada 50 anys amb una població talment desarmada ..... Guerra de marroc cada tres soldats un fou català ,a final de 1800 catalunya només representava el 12% de la població de l'estat ,Reparrtiment de provincies eclesiastiques per politiques En que s'en duen la franja de ponent cap a l'Arago Tracrtac dels pirineus ens fan perdre el rossellò L'animal GFranco ja no cal ni explicar-ho Si això no son intents de genocidi que vingui el papa i m'ho expliqui quelcú pot dir res de semblant dels catlans ,...
  22.09.2012
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
3 + 8 =
Para prevenir spam automático, por favor, resuelve esta pregunta de matemáticas.